Azt hiszem, ez az egyik legfinomabb kenyérféleség, amit valaha készítettem. Ráadásul a szénhidráttartalma is jóval alacsonyabb, mint a megszokott kenyereké, a Zéró-6 lisztkeveréknek köszönhetően. A recept a júniusi Kifőztük magazinban jelent meg, a Russell Hobbs támogatásával.
Hozzávalók 2 db 23 dkg-os bagetthez
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg Graham-liszt
10 dkg Zéró-6 lisztkeverék
2,1 dl langyos víz
1,5 dkg friss élesztő
2 csapott kávéskanál só
néhány csepp méz
1 evőkanál folyékony kókuszzsír
a tetejére:
magvak vagy reszelt sajt
Az élesztőt a mézes vízben felfuttatjuk. A liszteket a dagasztólapáttal ellátott tartályba mérjük. Hozzáadjuk a sót, az élesztős vizet és a zsírt. A tartályt lezárjuk, majd pulzálva 4-5-ször megkeverjük az edény tartalmát. Ezután a gépet a legkisebb sebességre kapcsolva kb. 1,5 percig dolgoztatjuk. 2 percig pihentetjük, majd újra 1,5 percig járatjuk. Ezt a műveletsort még 3-szor megismételjük. Ezután a tésztát kivesszük, enyhén lisztezett felületen gombóccá formázzuk, és letakarva 20-25 percet kelesztjük. 2 felé osztjuk, bagetteket formázunk belőlük. Ezeket sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejüket bevágjuk, és letakarva további 20 percet pihentetjük. Közben a sütőt légkeveréses funkción 200 fokosra melegítjük. A bagetteket vízzel lekenjük, tetszőleges magvakkal megszórjuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A Russell Hobbs konyhai robotgépről további infóért katt ide!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése