2019. március 10.

Sós túrógombóc köretnek

Hirtelen ötletből készült, kellett valami a csirkepaprikás mellé – ééés jól vizsgázott :) Szafis alapanyagokból készült, no meg alacsony szénhidráttartalmú. Meg persze jóízű is 😀



Hozzávalók 2 személyre, kb. 20 kisebb gombóchoz:
20 dkg rögös túró
1 L-es tojás (kb. 62 g)
6 dkg Szafi Reform sütőliszt
1/3 kávéskanál só
1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
Szafi Reform kókuszzsír

A túrót a tojással, a sóval, a liszttel és a petrezselyemzöld nagy részével összekeverjük, kézzel alaposan átgyúrjuk.
2,5 l vizet felteszünk melegedni. Serpenyőben, kis lángon kevés kókuszzsírt folyósítunk a maradék petrezselyemmel együtt.
Kb. 3 cm-es gombócokat formázunk a masszából. Amikor a víz felforrt, a gombócokat belerakjuk, és kisebb lángon, folyamatosan gyöngyözve főzzük az újraforrástól számítva nagyjából 7 percet. Szűrőkanállal a zsírra szedjük, kissé összerázzuk.
Szaftos ételekhez köretként kínáljuk, de el tudom képzelni fűszeres sajtszósszal is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin