2019. március 18.

Spárgás csirke

Nagyon finom spárgás étel, érdemes kipróbálni.




Hozzávalók
50 dkg zöld spárga
1 nagyobb póréhagyma, felszeletelve
8 csirkefelsőcomb kettévágva
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl

őrölt bors
1 csipet cukor
őrölt gyömbér
a tálaláshoz:
párolt (basmati) rizs



A csirkét sózzuk, borsozzuk, kevés gyömbért szórunk rá. Szélesebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a pórét kicsit átforgatjuk rajta.  Mellétesszük a húsdarabokat, mindkét felüket átsütjük, kis vizet öntünk alájuk, és lefedve kb. 20 percet pároljuk. Közben a spárgát megmossuk, az alsó harmadánál meghajlítva eltörjük. (A letört kis végeket eltehetjük alaplének.) A felső részeket kétfelé vágjuk. Amikor a hús már jó félpuhára főtt, hozzátesszük a spárgát, pici cukrot teszünk bele, újból letakarjuk az edényt kb. 15 percre. Ez idő alatt a tejfölt és a lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük. Amikor a hús és a spárga is elkészült, a habarást hozzáöntjük, az edényt rázogatva elkeverjük, az egészet összemelegítjük. 
5 perc múlva tálalhatjuk, diéta szerinti mennyiségű párolt rizst fogyasztunk mellé.. 

Tipp: akár konzerv spárgából is elkészíthető, ebben az esetben az utolsó 5 percben kell az  ételhez adni. A spárga lecserélhető egyben hagyott zöldbabra, színes  (piros-sárga-zöld) paprikacsíkokra vagy akár karfiolra, de természetesen oda kell figyelni a zöldségek főzési idejére.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin