2008. november 27.

Chilis bab


Semmiképp nem nevezhetem chili con carne-nak, mert ez nem az, de finom! Ráadásul nevessetek ki, de az az adag, ami a fényképen van, mégcsak nem is chilis... A lányom nem bírja a csípős-erős ételeket, de ezt a babos-húsos-rizses egytál ételt igen. Mi többiek meg utána buzgón szórjuk rá csilit, hogy minél erősebb legyen.
Ez most egy jóóó nagy adag, legalább 8-10 személyre. A lányom szerint kitűnően fagyasztható.

Hozzávalók:

2 nagyobb hagyma apróra vágva, 1 kg darált hús, 3 doboz hámozott paradicsomkonzerv, 2 doboz babkonzerv a leve nélkül, 1 doboz kukoricakonzerv, 1 kevés őrölt kömény, 1 kevés őrölt babér vagy 2-3 babérlevél, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kocka nagyon keserű csokoládé (60%-on felül), 2 kanálnyi olaj, 1 púpos kávéskanál cukor, só, chili por ízlés szerint

Az olajon a hagymát megpirítom, ráteszem a darált húst, néhány percig kavargatva párolom. Beleteszem a fokhagymát, ráöntöm a paradicsomokat. Ha nem darabolt a paradicsom, akkor előtte fel kell aprítgatni fakanállal vagy késsel a konzerves dobozban. Sózom, borsozom, beleteszem a köményt, a babért, a csokoládét, a chilit és a cukrot. Ha felforrt, utána nem teljesen lefedve pici lángon főzöm legalább 1 órát, hogy jól összeérjenek az ízek és szaftosodjon is, közben néha megkeverem.
Mikor nagyjából késznek találtatik, beleöntöm a babokat és a kukoricát, azzel még rotyogjon 10-15 percet.
Párolt rizzsel ettük, de puha kenyérrel is nagyon finom.

1 megjegyzés:

Gabriella írta...

Látom jó sok mindent készítettél mióta nem voltam. :-)))

Otthon voltunk anyukáméknál 10 napot. Ez az eltünésem oka.

Az a kijevi süti jól néz ki...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin