2008. december 16.

A maradék felhasználás jegyében - Tonhalas rizssaláta


A vasárnapi zöldborsós rizsköretet rendesen túlméreteztem, de ez nem szokott gond lenni. Az ilyen rizsekből szokott tonhalas saláta készülni, és most már régen volt utoljára. Pontos hozzávalókat nem fogok tudni megadni, mert mindig a hűtő tartalma dönti el, hogy mi kerüljön bele, és érdekes módon mégis mindig finom a végeredmény.

Tehát mindig kerül bele egy-két doboz tonhal (eleve aprított vagy széttrancsírozom). Ha olajban van, akkor az olaj egy része is belekerül a salátába (egyébként teszek bele olívaolajat), ha sós lében, akkor leszűröm előtte. Állandó hozzávaló még egy méretes lilahagyma apróra vágva, édes és csípős paprikadarabkák (lehetőleg színesek) és sajtdarabkák. Ezen kívül szokott még lenni benne zöldnek petrezselyemzöld vagy csemegeuborka darabok, pirosnak paradicsom apróra vágva, sárgának kukorica...biztosan mindenkinek lennének még ötletei.
Tehát kicsi sót teszek még bele, ha szükséges, és borsot őrölök rá bőven. Citromlé kerül még rá, és jól összekeverem. Ez a light-os variáció, időnként majonézzel készítem, egy kis tejföllel és mustárral összekeverve.
Jó kis vacsora lesz belőle.

3 megjegyzés:

duende írta...

Iyet én is szoktam! :-))
De csak halat és rizst keverek össze, némi citromlével és borssal fűszerezem. Isteni és könnyű.
A Tiéd meg még szép is lehet!

Kata írta...

Duende, te olyan kedves vagy, köszönöm:)

duende írta...

:-)))
Mondtam már, hogy nekem is a Planétás az egyik olyan szakikönyv, amiből rengeteget főztem már? Nagyon szeretem. Jók a receptek, és könnyű megfőzni is őket.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin