2018. november 18.

Diós kifli

Ez megint csak nem diétás recept, de mint már írtam, a tágabb család kedvéért szokott készülni nálunk ilyesmi is. Aránylag egyszerű a kész tészta miatt, minimális munka van a töltelék összeállításával. Bátran állíthatom, hogy igazán finom.



Hozzávalók 12 db-hoz
1 csomag fagyasztott leveles tészta (50 dkg)
12 dkg darált dió
3 dkg mazsola
1 evőkanál rum
7 dkg (nyírfa)cukor
1 nagy csipet őrölt fahéj
1/2 alma
1 tojásfehérje
1 csipet só
a tetejére:
1 tojássárgája
1 kis marék dió durvára darabolva
a tálaláshoz:
(nyírfa)porcukor

A leveles tésztát a csomagoláson feltüntetett módon felengedjük. A mazsolát többször váltott, meleg vízben alaposan átöblítjük, majd a rummal leöntve állni hagyjuk. A diót kisebb lábosba tesszük a nagy lyukú reszelőn lereszelt almával, a fahéjjal, a rumos mazsolával és a cukorral. Közepes lángon, kevergetve összemelegítjük. Kihűtjük, majd összeforgatjuk a sóval felvert tojásfehérjehabbal.
A leveles tésztát kb. 45 x 36 cm-esre nyújtjuk, keresztben kettévágjuk, hosszában 6 felé osztjuk. Mindegyik téglalap aljára csíkban egy adag tölteléket halmozunk, feltekerjük, és enyhén patkó alakúra hajtjuk. (Ügyeljünk arra, hogy a dió a tészta szélei között maradjon.) Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tojássárgáját kevés vízzel elhabarjuk, megkenjük vele és dióval megszórjuk a kifliket. 190 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin