2018. november 28.

Gyömbéres-narancsos répapüré


Tavalyi recept, végre elért ide is :)



Hozzávalók 3-4 személyre
40 dkg sárgarépa
1 kisebb alma
1 csapott teáskanál nyírfacukor vagy más édesítő
2,5 dl tej
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 kávéskanál só
kevés frissen őrölt rózsabors
1 csipet őrölt fahéj
1/2 narancs héja
1 evőkanál folyékony kókuszolaj
aprított petrezselyemzöld

Az almát megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, aprítógépben néhány másodperc alatt durvára daraboljuk, kivesszük. A megtisztított, felkarikázott sárgarépát ugyancsak aprítógépben, 2 részletben, pulzálva dolgoztatva szintén kissé durvábbra hagyva megdaráljuk.
A felhevített zsiradékon a cukrot megolvasztjuk, rátesszük a sárgarépát meg az almát, és megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fahéjjal, és felengedjük a tejjel. Kisebb lángon, lefedve puhára pároljuk. A narancs héját belereszeljük, és ha szükséges, a levét nagyjából elfőzzük. Botmixerrel krémesítjük, majd a pürét kóstolás után tovább ízesítjük. Petrezselyemzölddel megszórva, húsok mellé köretként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin