2018. november 27.

Duplán hagymás, aszalt paradicsomos csirkemáj


A novemberi Kifőztük magazinban jelent meg a recept. Aki szereti a csirkemájat, biztosan ezt is kedvelni fogja. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, bármilyen körettel finom lesz.



Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csirkemáj
1 közepes vöröshagyma
10 dkg póréhagyma vagy 1 csokor újhagyma
4 szem olajban eltett aszalt paradicsom
2 evőkanál olaj (lehetőleg a paradicsom olajából)
1 csapott teáskanál morzsolt majoránna
1 csapott teáskanál morzsolt oregánó
1 csapott teáskanál morzsolt bazsalikom
1 dl száraz fehérbor
frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:
friss zöldfűszerek (majoránna, bazsalikom, oregánó, petrezselyem...)

A májról az inakat eltávolítjuk, a zöldségeket megpucoljuk. A felhevített olajon a finomra aprított hagymákat dinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szelt paradicsomot és a nagyobbra darabolt májat. Borsozzuk, megszórjuk a morzsolt fűszerekkel, és amikor kifehéredett, felöntjük a borral. Lefedjük, és kis lángon addig pároljuk, amíg hústűt beleszúrva nem folyik már belőle rózsaszínű lé. Sózzuk, majd friss zöldfűszerekkel bőven meghintve és tetszőleges körettel, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin