2018. november 27.

Édes bundáskenyér körtével

Régebben nem igazán kedveltem az édes bundáskenyeret, manapság már kifejezetten szeretem. Ez a változat a sült körtével különösen finom lett, próbáljátok ki, hogy igazam van-e? 😉



Hozzávalók személyenként
2 vékony szelet teljes kiőrlésű toastkenyér
2 M-es tojás
2 enyhén púpozott teáskanál nyírfaporcukor
1-2 evőkanál tej
1 csipet só
2 dkg vaj
1 kisebb, nem túl érett körte
a tálaláshoz:
nyírfaporcukor

A tojást 1 teáskanál nyírfaporcukorral, a tejjel és a sóval szélesebb tányérban felverjük. A kenyérszeleteket átlósan kettévágjuk, a tojásos masszába forgatjuk, és benne is hagyjuk, hogy felszívják a folyadékot. 
A körtét megmossuk, a magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst vékonyabb cikkekre vágjuk. A vaj felét serpenyőben felforrósítjuk, 1 teáskanál nyírfacukrot kevergetve feloldunk benne, a körtét oldalanként világosbarnára pirítjuk, majd kivesszük. A maradék vajat is beletéve, a kenyeret mindkét oldalán megsütjük benne, majd tányérra szedjük. Rárakjuk a gyümölcsöt, és nyírfaporcukorral szórva tálaljuk.

Tipp: a tej mennyisége függ a kenyér frissességétől, szikkadtabb kenyér esetén picivel több kell belőle.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin