2018. november 28.

Vöröshagyma-krémleves Manna csírával


Az egyszerű levest jól feldobja a csíra, ízre és kinézetre is.



Hozzávalók 4 személyre
3 közepes vöröshagyma (kb. 35 dkg)
10 dkg krumpli (tisztítva mérve)
1 kisebb savanykás alma
2 dkg vaj
2 dl tejszín

őrölt bors
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 l húsalaplé
a tálaláshoz:
4 evőkanál Manna csíra
aprított petrezselyemzöld

Az almát megtisztítjuk, a magházát kivágjuk. A felhevített vajon a vékonyra szelt hagymát átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel ízesítjük, beletesszük a kis kockákra vágott krumplit és almát. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, és lefedve kb. 15 perc alatt mindent megpuhítunk. Botmixerrel pépesítjük, hozzáöntjük a tejszínt és az alaplevet, majd felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utánaízesítjük. Forrón, levesbetétként 1-1 evőkanál csírával tálaljuk, petrezselyemmel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin