2018. november 17.

Gombás csillagtökrizs


Ha valaki találkozik még csillagtökkel, érdemes kipróbálni a receptet.



Hozzávalók 2 személyre
1 csillagtök (kb. 70 dkg)
15–20 dkg gomba
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj vagy kacsazsír
1 csokor petrezselyemzöld felaprítva
1 teáskanál (grill)zöldség fűszerkeverék (készen kapható vagy tárkony, bazsalikom, borsikafű, oregánó, csili stb.)

frissen őrölt bors

A megtisztított gombát és csillagtököt késes aprítóban, külön-külön rizsszem nagyságúra daraboljuk. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, és a felhevített zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, és nagy lángon addig kevergetjük, amíg a levét el nem fövi. Beletesszük a tököt, és tovább kavargatva pirítjuk az ételt. 2-3 perc múlva sózzuk, borsozzuk, tetszőleges fűszerekkel, valamint a petrezselyemzöld felével ízesítjük. Kb. 10 perc múlva minden megpuhul benne.
A maradék petrezselyemzölddel meghintve, húsok mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin