2018. december 1.

Juhtúrós töltött gomba


Nagyon finom gombaétel.



Hozzávalók
80 dkg nagyobb, tölteni való csiperkegomba
25 dkg darált hús
1 kis vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld

frissen őrölt bors
10-15 dkg juhtúró
olaj vagy zsír

A gombák tönkjét kitörjük, megtisztítjuk. A felaprított vöröshagymát kevés olajon üvegesre sütjük, rátesszük a húst, megvárjuk, amíg kifehéredik. Beletesszük a felaprított gombatönköt, majd az egészet sóval és borssal ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a hús puha nem lesz. Akkor hozzákeverjük a felaprított petrezselymet és a juhtúrót; az így elkészült tölteléket hideg helyre tesszük, hogy a túró kicsit megdermedjen benne.
Közben a gombakalapokat meghámozzuk. Egy nagyobb sütőtálat zsiradékkal kikenünk, és a kalapokat is kívülről körbekenve a tálba sorakoztatjuk. Elosztjuk bennük a tölteléket, 1/2 dl vizet öntünk alájuk, az edényt fóliával lefedjük, majd 180 fokon, légkeverésen kb. 20 percig sütjük. Ennek elteltével a fóliát eltávolítjuk, és még negyedórát sütjük. Azonnal tálaljuk.

Tipp: önmagában 2 személyre elegendő, tetszőleges körettel 4 személynek kínálhatjuk. A keletkezett levét ne öntsük ki, zöldségleves remek ízesítője lesz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin