2018. december 7.

Pesztós csirkeszárny



Hozzávalók 2 személyre
8-10 csirkeszárny
1 kis csokor bazsalikom
1 kis csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál citromlé
a sütéshez: 
olaj

A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, az ízületeknél 3 felé vágjuk, a szárnyvégeket eltávolítjuk (levesbe felhasználhatjuk). A húst sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomról a leveleket leszedjük, és a durvára darabolt petrezselyemmel, a fokhagymával, az olajjal, a sóval, a borssal és a citromlével együtt késes aprítóban pépesre daráljuk. A húsra öntjük, alaposan elkeverjük, és fóliával letakarva néhány órát pihentetjük.
A szárnyakat akkora tepsibe tesszük, amekkorába egymás mellett elférnek. A maradék pácot rákanalazzuk, az edényt fóliával lefedjük. 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt a húst puhára pároljuk, majd fedetlenül pirosra sütjük.

Tipp: bármilyen köret illik mellé. Ha salátával vagy párolt zöldségekkel kínáljuk, akkor szénhidrátszegény fogást kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin