2018. december 21.

Zöldfűszeres krumpligombóc

Köret húsok mellé, mártogatóssal magában is jó lehet. Krumpli ez, de mégis más, mintha sült krumplit tálalnánk az ebédhez :)




Hozzávalók 2 személyre, 12 db-hoz
15 dkg szoba-hőmérsékletű főtt, áttört burgonya
1 tojás
5 dkg reszelt cheddar sajt
1 szál zöldhagyma felaprítva
néhány szál petrezselyemzöld aprítva
néhány szál snidling aprítva

őrölt bors
csilipaprika (ízlés szerint)
a forgatáshoz:
1 kisebb tojás
zsemlemorzsa
a sütéshez:
olaj

A krumplihoz keverjük a tojást, a sajtot, a hagymát és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk, és a masszából kb. 2,5 cm-es golyókat formázunk. Hűtőben néhány órát állni hagyjuk.
Felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró, bő olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük. Hús mellé köretként vagy mártogatóssal előételként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin