2018. december 1.

Korianderes sárgarépa-krémleves

Ezeréves recept, ígérem, igyekszem újrafotózni, amint lehet. De itt a helye, mert egyszerű és finom.



Hozzávalók 4 személyre
kb. 40 dkg sárgarépa
1 vöröshagyma
2 kávéskanál őrölt koriander

őrölt bors
1 l zöldségalaplé
1 evőkanál aprított korianderzöld
1 evőkanál olaj
a tálaláshoz: 
citromlé

Az aprított hagymát a felhevített olajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a félbe-, majd szeletekre vágott répát, és tovább pirítjuk. Pár perc múlva sózzuk, borsozzuk, az őrölt korianderrel ízesítjük, 1,5 dl vizet öntünk alá, majd lefedjük. Lassú tűzön a répát kb. negyedóra alatt puhára főzzük. Ezután a negyedét tálkába szedjük, a többit botmixerrel pépesítjük. Az alaplével felhígítjuk, visszatesszük a tűzre, és felforraljuk a levest. Beletesszük a félretett répát és a korianderzöldet, összemelegítjük, és máris kínálhatjuk. 
Tálaláskor kevés citromlé hozzáadásával még pikánsabbá tehetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin