2018. december 7.

Retekcsírás, sajtos zellersaláta



Hozzávalók 3-4 személyre
1 közepes zellergumó (25-30 dkg)
10-15 dkg maasdamer sajt
1-2 evőkanál citromlé

őrölt bors
őrölt bors
az öntethez:
1 kis pohár natúr joghurt (140 g)
2 főtt tojássárgája
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál olívaolaj
pár csepp folyékony édesítő

őrölt bors
1 kávéskanál csilipehely
továbbá:
3 dkg retekcsíra + kevés a tálaláshoz

A zellert meghámozzuk, vékony szeletekre, majd julienne-re vágjuk, és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A sajtot is ugyanígy daraboljuk fel, majd a zöldséghez adjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és előbb a sajtos zellert, utána a retekcsírát forgatjuk bele. A salátát 1-2 órát hűtőben pihentetjük, majd kevés csírával megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin