2018. december 1.

Kakaós zabkása ribizlivel

A zabkása sokáig nem tartozott az étrendemhez, csak néhány éve lett kedvenc. Az alábbi recept 2 éve íródott, és már ez is kissé reformosnak számított az eredetinél, lévén, hogy tej helyett hígított kókusztejszínnel készült, valamint édesítővel. A Szafis változata pedig itt található, az is nagyon finom.




Hozzávalók személyenként
3-4 csapott evőkanál apró szemű zabpehely
1/2 evőkanál kakaópor
60 ml Cocomas kókusztejszín
1,4 dl víz
1 evőkanál nyírfacukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt fahéj
a tálaláshoz:
ribizli
kókuszcsipsz (elhagyható)

A zabpelyhet a kakaóval, a nyírfacukorral és a sóval elvegyítjük. Hozzáöntjük a kókusztejszínt, a vizet, és közepes lángon felforraljuk. Belekeverjük a fahéjat, és a kását langyosra hűtjük. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk ribizlivel és kókuszcsipsszel.

Tipp: a ribizli helyett bármilyen, tetszés szerinti gyümölcsöt használhatunk. Gluténmentes zabpehellyel készítve a desszert is gluténmentes lesz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin