2018. december 2.

Körtés-csokoládés túrótorta


Rengetegféle túrótorta van, ez egy diétás, gyümölcsös változat a sok közül.



Hozzávalók 23 cm-es kapcsos tortaformához
50 dkg rögös túró
4 tojás
16 dkg eritrit
12 dkg puha vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
3 dkg lágy (apró) zabpehely
3 dkg apróra darabolt, 70%-os csokoládé
1 érett, kemény húsú körte
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
2 csipet só
a forma kenéséhez:
zsír
zabpehely
a tetejére:
porrá őrölt eritrit
bogyós gyümölcs (elhagyható)

A körtét meghámozzuk, a húsát 1 cm-es kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, és félretesszük. A tojásfehérjét az eritrit felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd valamivel később a túrót, a citromhéjat, a sót és a vaníliát. Fakanálra váltunk, és beledolgozzuk a zabpelyhet, a csokoládét, a körtét és a fehérjehab harmadát. Végül beleforgatjuk a maradék habot, és a masszát a kikent, zabpehellyel megszórt formába simítjuk. 
175 fokra, légkeverésre állított sütőbe tesszük, és kb. 1 és 1/4 órát sütjük. Félidőben letakarjuk, hogy a teteje ne égjen meg. A torta akkor van készen, ha a közepét megnyomva ruganyosnak érezzük. A sütőt elzárjuk, az ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Kivéve rácson hagyjuk kihűlni. Amikor langyos, a formát eltávolítjuk róla. 
A tortát tálra tesszük, porrá őrölt édesítővel meghintjük. Tálalás előtt bogyós gyümölcsöket szórhatunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin