2018. december 7.

Padlizsános-sárgarépás tészta



Hozzávalók 2 személyre
12,5 dkg paleo orsótészta
1 padlizsán (kb. 35 dkg)
1 közepes sárgarépa
2,5 dl paradicsomlé
kevés csilipaprika (elhagyható)
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

2 cm hosszú bors
1 púpozott teáskanál morzsolt bazsalikom
néhány friss bazsalikomlevél
3-4 kakukkfűág
olívaolaj
a tálaláshoz:
reszelt parmezán

A padlizsánt meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. A megtisztított répát lereszeljük, a hagymákat és a borsot külön-külön finomra aprítjuk. A tésztát a csomagolásán lévő utasítás alapján megfőzzük, leszűrjük.
Felforrósított olajon a vöröshagymát megdinszteljük. Beleszórjuk a fokhagymát, majd néhány keverés után a sárgarépát és a padlizsánt. Pár percig pirítjuk, sóval, borssal, morzsolt bazsalikommal és csilivel ízesítjük. Felöntjük a paradicsomlével, az edényt lefedjük, a zöldségeket megpuhítjuk. Ha szükséges, a szószt vízzel hígíthatjuk. 
Tálalás előtt beleforgatjuk a friss fűszerleveleket és a tésztát. Frissen, melegen, parmezánnal meghintve fogyasztjuk.

Tipp: diabetikus tésztát használva az étel már nem paleo, de ch-diétás marad.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin