2018. december 13.

Totus, bogyós gyümölcsös piskóta


A recept egy tavalyi Kifőztük magazinból van, a süti Szafis alapanyagokból készült.



Hozzávalók 20 cm-es piteformához
8 dkg Szafi Reform paleo süteményliszt-keverék
2,5 dkg Szafi Reform mandulaliszt
3 tojás
1 csipet só
2 dkg Szafi Reform kókuszolaj
3,5 dkg víz
1 kávéskanál (házi) vaníliakivonat
továbbá:
15 dkg totu (nem paleózóknak helyette rögös túró)
1 evőkanál kókusztejszín
1 kávéskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
15 dkg bogyós gyümölcs
a kenéshez:
kókuszolaj
mandulaliszt
a tálaláshoz:
eritritpor
citromfűlevél (elhagyható)

A gyümölcsöt megmossuk, ha szükséges, kimagozzuk, lecsöpögtetjük. A totut a kókusztejszínnel és az édesítővel kissé krémesebbé dolgozzuk.
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A kókuszolajhoz adjuk a vizet, a vaníliát, a tojások sárgáját, valamint a sütemény- és a mandulalisztet. A hab 3/4-ét belekanalazzuk, és a masszát robotgéppel alaposan eldolgozzuk. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a maradék fehérjehabot.
A formába simítjuk, a tetejére osztjuk előbb a totut, majd megszórjuk gyümölccsel – kissé bele is nyomkodjuk mindegyiket. 180 fokos sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve kihűtjük, tálalás előtt eritritporral megszórjuk. Aprított citromfűlevéllel is meghinthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin