2018. december 4.

Lazacos-parmezános tészta


Lazac helyett harcsa- vagy süllőfiléből is készíthető.



Hozzávalók 2 személyre
12,5 dkg diabetikus vagy paleo száraztészta
20 dkg lazacfilé
zabliszt vagy arany lenmagliszt

őrölt fehér bors
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1 lila hagyma, aprítva
2 teáskanál zöld bors (sós lében eltett)
5 evőkanál paradicsomlé
1 dl tejszín
2 kisebb marék reszelt parmezán
1 kis csokor petrezselyemzöld
a tálaláshoz:
2 szelet citrom


A tésztát a csomagolásán található utasítás alapján megfőzzük.
A lazacot 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés lisztben megforgatjuk. 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál olaj keverékén megsütjük, a serpenyőből kiszedjük, félretesszük. A maradék zsiradékot az edénybe öntjük, megpirítjuk rajta a lila meg a fokhagymát, hozzátesszük a paradicsomlevet, a zöld borsot, sóval, fehér borssal ízesítjük, kissé beforraljuk. A tejszínt és a parmezán felét elkeverjük benne. Belerakjuk a halat, 1-2 perc alatt átmelegítjük, végül a mártásba forgatjuk a leszűrt tésztát. Friss petrezselyemmel megszórva, citromszeletekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin