2019. augusztus 30.

Vegán túrókrém cseresznyeöntettel


Ez a desszert Szafis alapanyagokból és még cseresznyével készült, de jó hozzá szilva és más, fagyasztott gyümölcs.is.



Hozzávalók 2 személyre
az öntethez:
25–30 dkg magozott cseresznye (fagyasztott is lehet)
1 kávéskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer
1 késhegynyi Szafi Reform paleo őrölt szegfűszeg
1 púpozott teáskanál Szafi Reform nyílgyökérliszt
a krémhez:
5 dkg Szafi Free hántolt köles
1/2 kávéskanál só
1 biocitrom reszelt héja
1/2 citrom kifacsart leve
1 csipet Szafi Reform paleo őrölt Bourbon vanília
1 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer
5 dkg Cocomas kókuszkrém
2,5 dkg víz
2,5 dkg Szafi Reform paleo süteményliszt-keverék
a tálaláshoz:
friss gyümölcs
citromfűlevél

A kölest mérőpohárban kimérjük, majd alaposan átmossuk. A térfogatához képest négyszeres mennyiségű vízben a sóval puhára főzzük. Hűlni hagyjuk.
A citromlevet és -héjat, a vaníliát, az édesítőt, a kókuszkrémet és a vizet a kihűtött kölessel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és az egészet összeturmixoljuk.
Kisebb lábosba borítjuk a gyümölcsöt, megszórjuk az édesítővel, fűszerezzük a szegfűszeggel, és először kisebb lángon, majd amikor levet enged, a hőt nagyobbra véve felforraljuk. A nyílgyökérlisztet kevés hideg vízzel elkeverjük, a cseresznyére öntjük, és az öntetet 2-3 perc alatt beforraljuk. Kihűtjük.
A gyümölcsöt a krémmel poharakba rétegezzük. Jól lehűtve, friss gyümölccsel és citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.

A Szafi termékeket itt lehet a legjobb áron megvásárolni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin