2019. augusztus 21.

Vegán falafel



Hozzávalók
25 dkg száraz csicseriborsó
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2,5-3 púpozott kávéskanál só
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt római kömény
őrölt fekete bors
csilipehely ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld
a sütéshez:
kevés olaj
a tálaláshoz:
tahini szósz
salátakeverék

A csicseriborsót szűrőben alaposan átmossuk, majd  legalább 12 órára beáztatjuk.
Még egyszer átöblítjük, majd késes aprítóba borítjuk. Hozzáadjuk a darabolt hagymákat, a fűszereket, és alaposan összedolgozzuk. A masszát átszedjük egy szélesebb tálba, és botmixerrel pépesítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezzük. Kanállal összetömörítjük, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt kézzel lepényeket formázunk belőle, majd forró olajon, közepes lángon, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük. Tahini szószt és salátát kínálunk hozzá.

Tipp: a masszának jó fűszeres ízűnek kell lennie, akkor lesz finom a belőle készült lepény.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin