2019. augusztus 24.

Ecetes karfiolos krumplisaláta

Néha olyan jó dolgok lapulnak egyszerre a hűtő mélyén, hogy én is meglepődök a végeredményen. Ez a saláta még annál is finomabb lett, mint gondoljátok :)



Hozzávalók 2-3 személyre
2 közepes salátaburgonya
25 dkg karfiol kisebb rózsáira szedve
1/3 kaliforniai paprika
2–3 újhagyma
az öntethez:
1/2 l víz
3 csapott kávéskanál Himalája só
4–5 evőkanál almaecet
kevés édesítő vagy cukor
1–2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál (fekete) mustármag

A krumplit héjastól lesikáljuk, enyhén sós vízben feltesszük főni. Amikor puha (kb. 20 perc múlva), kiszedjük. Bő 1 l vizet forralunk, beledobjuk a karfiolt, 2 kávéskanál sóval ízesítjük, és 10-14 perc alatt roppanósan puhára főzzük.
Közben az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. A krumplit még melegen megpucoljuk, a lébe karikázzuk. A leszűrt karfiolt is belekeverjük. A megtisztított hagymát a zöldjével együtt karikákra (a fehér részét felezni is lehet előtte, ha vastagabb lenne), a paprikát vékonyabb csíkokra vágjuk, majd a salátába forgatjuk, és az egészet lefedjük. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Szűrőkanállal tálkákba szedjük, húsok mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin