2019. augusztus 29.

Pácolt, grillezett csirkecombfilé




Hozzávalók 2 személyre
4–5 csirkecombfilé
szárnyas- és sültcsirke-fűszerkeverék
zöldfűszerkeverék
frissen őrölt fekete bors
olaj
a körethez:
50 dkg zöld spárga vagy más zöldség

A combfilét kettévágjuk, ahol vastagabb a hús, ott félig bemetsszük, hogy nagyjából egyforma legyen mindenhol. Lefedhető tálba olajat öntünk.
A húsdarabok egyik oldalát sűrűn megszórjuk a szárnyasfűszer-keverékkel, a másik oldalát a zöldfűszerkeverékkel. Mindet a tálba, egymás mellé sorakoztatjuk. Amikor megtelt egy sor, borsot hintünk rá, valamint olajjal óvatosan – hogy ne jöjjön le a fűszer – bővebben meglocsoljuk. Ha maradt még hús, azzal ugyanígy járunk el. A végén az olaj lepje el a combokat. Lefedjük az edényt, és legalább 2-3 napra, de akár 5-6 napra is hagyjuk hűtőben pácolódni a húst.
Sütés előtt 1/2 órával kitesszük a pultra, hogy kissé felmelegedjen. A megmosott spárga alját letörögetjük.
A kontaktgrillt a legmagasabb hőfokra melegítjük, és a húsokat – kevés olajjal együtt – elrendezzük a lapon. Ráhajtjuk a készülék tetejét, és 12-14 perc alatt megsütjük a combokat. Tálra szedjük, a helyükre sorakoztatjuk a spárgaszálakat (egyszerre kb. a fele fog beleférni), és 4-6 perc alatt roppanósra sütjük. Ugyanígy járunk el a maradék zöldséggel is.
A húst a sült spárgával tálaljuk.

Tipp: a pácolt húst serpenyőben vagy kerti grillen is megsüthetjük. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin