2019. augusztus 30.

Rokfortos csirkehús zöldhagymás rizzsel


Totál egyszerű étel, a rokfort dobja fel az ízét, de rendesen :)



Hozzávalók 2 személyre
35 dkg csirkecombfilé
1 evőkanál vaj
5–6 dkg rokfort sajt
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt fekete bors
a körethez:
10 dkg basmati rizs
2,5 dl víz
1–2 zöldhagyma
1,5 evőkanál zsiradék
1 púpozott kávéskanál só
frissen őrölt fekete bors

A húst felkockázzuk, és a felhevített vajon fehéredésig pirítjuk. Enyhén sózzuk, bővebben borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát. Kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a megmosott, lecsöpögtetett rizst a felforrósított zsiradékon kevergetni kezdjük. Amikor a szemek szétválnak egymástól, beleszórjuk a felkarikázott hagymát, és még 1-2 percig kevergetjük. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, kis lángon 5 percig főzzük, majd a hőt elzárva hagyjuk, hogy a rizs felszívja az összes folyadékot. A megpuhult húshoz tördeljük a sajtot, és megvárjuk, amíg felolvad. A rizzsel körítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin