2019. augusztus 29.

Zöldfűszeres gomba



Hozzávalók 2 személyre
40–50 dkg barna csiperkegomba
1 szikkadt (teljes kiőrlésű) zsömle
6–8 dkg reszelt gouda sajt
olívaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
15–20 friss rozmaringlevél
6–8 friss kakukkfűág
4–5 friss oregánóág

frissen őrölt fekete bors

A fűszereket felaprítjuk, a zsömlét aprítógépben durvára morzsásítjuk.
A gombát megpucoljuk, kettévágjuk. Felforrósított olajon, kisebb adagokban – egyszerre annyit, amennyi 1 rétegben kényelmesen elfér a serpenyőben – átpirítjuk. Sütőtálba borítjuk, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőbe újból olajat öntünk, és a fűszereket néhány kavarással megfuttatjuk. Hozzászórjuk a morzsát, pár percig kevergetjük, kicsi sóval, borssal ízesítjük. Eloszlatjuk a gomba tetején, rászórjuk a sajtot. Légkeveréses, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin