2019. augusztus 30.

Szilvás sertésragu szezámfusillivel





Hozzávalók 4 személyre
35 dkg sertéstarja
1/2 dl száraz vörösbor
1 teáskanál vörösborecet
2 újhagyma (a szárával együtt)
2 kisebb sárgarépa (kb. 20 dkg)
4 oregánóág
1 vöröshagyma
1 evőkanál (cukormentes) paradicsompüré
15 szem szilva

frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál csilipehely
olívaolaj
30 dkg szezámfusilli vagy más szénhidrátcsökkentett (paleo) tészta

A húst kis kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Ha szükséges, a répát hosszában kettéhasítjuk, majd ugyancsak vékonyra szeljük. A vöröshagymát és az oregánóleveleket felaprítjuk.
1 evőkanál felhevített olívaolajon átpirítjuk az újhagymát és a répát, majd tányérra borítjuk. Újra felhevítjük a serpenyőt, és nagy lángon körbesütjük a húst; amikor kész, ugyancsak a tányérra szedjük. Újabb adag olajat melegítünk, és a vöröshagymát megdinszteljük rajta. Hozzátesszük a húst és a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a csilivel és az oregánóval ízesítjük. Belekanalazzuk a paradicsompürét, felöntjük a borral és az ecettel, valamint annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kb. 40 perc alatt megpuhítjuk a húst. Belerakjuk a kisebb darabokra vágott szilvát, és addig rotyogtatjuk tovább a ragut, amíg sűrű szósz nem lesz alatta.
Közben a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük a tésztát, leszűrjük és melegen tartjuk.
A ragut a tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin