2018. november 11.

Rozmaringos-paradicsomos-húsos spagetti

Imádom a paradicsomos ételeket és a tésztákat is – azt hiszem, meg is látszik a blogon. Ez a recept ötvözi a kettőt, és a júliusi Kifőztükben jelent meg eredetileg.



Hozzávalók 5-6 személyre
50 dkg darált sertéscomb
6 dkg füstölt, húsos szalonna
2 közepes vöröshagyma
1/2 kávéskanál fokhagyma-granulátum
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
60 dkg paradicsom vagy 6 dl sűrű (házi) paradicsomlé
1 rozmaringág
4-5 szál oregánó
5-6 nagyobb bazsalikomlevél
(füstölt) csiliparika ízlés szerint

frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
30-35 dkg durum vagy teljes kiőrlésű lisztből készült spagetti
reszelt parmezán

A paradicsomnak keresztirányban bemetsszük a bőrét, 1-2 percre forró vízbe dobjuk, ezután szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízben lehűtjük, majd eltávolítjuk a héját. 
A felhevített olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott szalonnát. Rádobjuk a finomra aprított főzőhagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Beleszórjuk a késes aprítóban ledarált sárga- és fehérrépát, néhány percig még együtt kevergetjük az egészet. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymát teszünk bele, apróra vágott rozmaring-, oregánó- és bazsalikomlevéllel, valamint csilivel ízesítjük. Beleöntjük a szintén (késes aprítóban) felaprított paradicsomot vagy a paradicsomlevet, és a mártást lassú tűzön rotyogtatjuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Kb. 1,5 óra alatt még kissé folyósra sűrítjük, készre főzzük. 
A spagettit a csomagolásán lévő utasítás alapján megfőzzük, a tányéron a mártással összekeverjük. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin