2018. november 13.

Csirkeszárny csípős mártásban

Nagyon finom, ropogós, csípős hús, paradicsomos szósszal összeforgatva....hmmmm, tuti szeretni fogjátok ti is :)



Hozzávalók 4 személyre
1,5 kg csirkeszárny (14-16 db)
a páchoz:
3 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 kisebb vöröshagyma finomra aprítva
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 kissé púpozott teáskanál só
1/2 kávéskanálnyi frissen őrölt bors
a szószhoz:
2 dl ketchup
1 dl édes csiliszósz
1 evőkanál méz
2 teáskanál magos mustár
morzsolt csilipaprika (ízlés szerint)
a tálaláshoz:
sült krumpli
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
1 evőkanál aprított snidling

A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, papírtörlőn leszárítjuk. Nagyobb edényben összekeverjük az olajat, a fokhagymát, a vöröshagymát, a pirospaprikát, a borsot és a sót. A húst alaposan átforgatjuk a fűszeres pácban, majd a tálat lefedjük, és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 190 fokos, légkeveréses sütőben 40 percig sütjük, félidőben mindegyiket megfordítjuk. Ezután grill fokozaton még néhány percig pirítjuk.
Közben a mártás hozzávalóit elvegyítjük, megmelegítjük, és a kisült húst beleforgatjuk, közben megszórjuk a zöldekkel. Sült krumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin