2018. november 17.

Vajas-gorgonzolás krumpli


Az augusztusi Kifőztük magazinból, nagyon-nagyon finom! :)



Hozzávalók 4 személyre
80 kg apró szemű (új)krumpli
4 dkg vaj + kevés a tetejére
2 dl tejszín
1/2 dl tej
1 csomó újhagyma
12 dkg gorgonzola
1 csokor snidling

frissen őrölt bors
szerecsendió
füstölt húsos szalonna

A krumplit 15-20 percre vízbe áztatjuk, majd alaposan megsikáljuk, és 10 percig forró, enyhén sós vízben előfőzzük. Lecsöpögtetjük, és – lehetőleg egy sorban – vajjal vastagon kikent jénaiba rakjuk. Meghintjük a vékonyra karikázott hagymával, a felaprított snidlinggel, rámorzsoljuk a sajtot. A tejszínt elkeverjük a tejjel, 1 kávéskanál sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, és a krumplira locsoljuk. Vajat morzsolunk a tetejére, és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 30 percig sütjük. Sült hús mellé tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin