Mit csinál az ember lánya, ha csak darált hús van a hűtőben, és nincs ideje gombócot gömbölygetni? Hát darált húsos levest 😀 Meglepően finom lett! A recept eredetileg a júliusi Kifőztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg darált hús (nálam sertéscomb)
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1/2 karalábé
2-3 marék zöldborsó
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 8 dl húsalaplé
1 szál zellerzöld
só
frissen őrölt fekete bors
néhány reszelésnyi szerecsendió
1 evőkanál olívaolaj
A felhevített olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. Beleszórjuk a megtisztított és kisebb kockákra vágott répát, fehérrépát és karalábét. Néhány percig együtt pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd a préselt fokhagymával ízesítjük. Kevés vízzel felengedve, lefedve kb. 25 percig pároljuk a húst és a zöldségeket. Beleöntjük az alaplevet, hozzátesszük a zellerzöldet, a szerecsendiót, a zöldborsót, és ha kell. sóval, borssal utánaízesítjük. Lassan rotyogtatva készre főzzük a levest. Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése