2018. november 9.

Gombás-kolbászos ragu spagettivel

Ez a fogás a tipikusan "mi van otthon a spájzban, a hűtőben és a fűszerkertben" kérdéskör alapján született. Vallom, hogy ezek legtöbbször jól sülnek el – mint a jelen esetben is. Remélem, nektek is tetszeni fog!



Hozzávalók 2 személyre
35 dkg csiperkegomba
1 vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
10 dkg vékony füstölt kolbász
2-3 paradicsom (15–20 dkg)
1 kicsi csilipaprika (friss vagy szárított)
5-6 kisebb oregánóág vagy 1 teáskanál szárított

őrölt bors
1 evőkanál kacsa(zsír)
a tálaláshoz:
spagetti
néhány oregánólevél

A paradicsom héját lehúzzuk, a húsát apróra kockázzuk. A vörös- és fokhagymát kettévágva vékonyra szeleteljük. A gombát szintén kettévágjuk, és 1/2 cm-es csíkokra metéljük. A tésztát a csomagolásán lévő utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk.
A felhevített zsíron a vöröshagymát megdinszteljük. Rádobjuk a gombát, és borssal meghintve zsírjára sütjük. beletesszük a kolbászt, az aprított csilit és a fokhagymát, néhányszor átforgatjuk, majd hozzáaadjuk a paradicsomot. Sózzuk, tépett oregánólevéllel ízesítjük, és kis lángon addig kavargatjuk a mártást, hogy kissé besűrűsödjön a szaftja – ehhez elég 4–5 perc.
A tésztával tálaljuk, oregánólevéllel díszítjük.

Tipp: paleo tésztával vagy zöldségspirállal körítve a fogás paleo lesz. 12 dkg száraz durum tésztát vagy teljes kiőrlésű lisztből készítettet használva az étel cukorbetegek étrendjébe illeszthető.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin