2018. november 27.

Gesztenyés muffin


Ki szereti a muffint? 😉



Hozzávalók 12 muffinhoz
4 dkg kókuszliszt
4 dkg nyílgyökérliszt
5 dkg (Maroni) gesztenyeliszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só
3 L-es tojás
1 evőkanál rum (elhagyható)
5-7 dkg nyírfacukor
7 dkg olvasztott kókuszzsír
15 dkg villával összetört banánhús
10-15 dkg (fagyasztott) ribizli vagy más bogyós gyümölcs

A száraz hozzávalókat elvegyítjük. A tojást a cukorral – kézi habverővel – kihabosítjuk, belekeverjük a kókuszzsírt és a banánt. Beleforgatjuk előbb a száraz anyagokat, végül a gyümölcsöt. A masszát kapszlikba osztjuk, majd 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Nem szabad kiszárítani, de a sütemény tetejét megnyomva nagyjából szilárdnak kell érezzük. Rácsra téve kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin