2018. november 9.

Rozmaringos-köménymagos rúd


A recept az októberi Kifőztük magazinban jelent meg, a sütemény Szafis alapanyagokból készült.




Hozzávalók
7,5 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér- és péksütemény lisztkeverék
7,5 dkg darált mandula
10 cm-es friss rozmaringág
1 kávéskanál himalájai só
1 késhegynyi őrölt kömény
1 késhegynyi Szafi Reform fokhagyma-granulátum
1,5 dkg reszelt parmezán
2,5 dkg Szafi Reform szilárd kókuszzsír
2 M-es tojás
2 evőkanál víz
továbbá:
cukormentes ketchup
egész köménymag


A lisztet, a mandulát, a rozmaring finomra vágott leveleit és a fűszereket alaposan elvegyítjük. Villával hozzádolgozzuk a sajtot és a kókuszzsírt. A tojást elkeverjük a vízzel, a tésztához tesszük, és az egészet összegyúrjuk. Néhány percig pihentetjük, majd 25 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük kevés ketchup és néhány csepp víz keverékével, megszórjuk köménnyel, és enyhén sózzuk. Rövidebb rudakra vágjuk, lapátkanállal sütőpapíros tepsire emeljük, kissé széthúzzuk. 180 fokra melegített sütőben, alsó-felső fokozaton nagyjából 15 percet sütjük. Kihűtjük, és lezárt dobozban tároljuk.

Tipp: 20 dkg sütemény lesz belőle, 10 dkg 22 g szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin