2018. november 27.

Fokhagymás-sajtos pizzaropogós


Szénhidrátszegény ropogtatnivaló, Szafis hozzávalókból készült.



Hozzávalók 2 tepsihez
10 dkg Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
1/2 kávéskanál morzsolt oregánó
1/2 kávéskanál morzsolt bazsalikom
2 kicsi tojás (100 g)
1 dkg almaecet
1 dkg Szafi Reform folyékony kókuszolaj
6 dkg szoba-hőmérsékletű víz
1 kávéskanál só
a nyújtáshoz:
Szafi Reform bambuszrostliszt vagy Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
a szóráshoz és a kenéshez:
3 dkg reszelt parmezán sajt
1,5 evőkanál Szafi Reform folyékony kókuszolaj
1/2 kávéskanál Szafi Reform granulált fokhagyma
1 csapott kávéskanál só
1 nagyobb csipet őrölt pirospaprika

A folyékony hozzávalókat tálba mérjük, kézi habverővel jól elkeverjük, majd a liszttel és a fűszerekkel összegyúrjuk, és 10–15 percet állni hagyjuk. A fokhagymát, a paprikát és a sót az olajhoz keverjük. 2 gáztepsire sütőpapírt fektetünk. Liszttel megszórva átgyúrjuk a tésztát, kétfelé osztjuk, és ugyancsak lisztes felületen az egyiket egészen vékonyra nyújtjuk. Megszórjuk a sajt felével, szorosan feltekerjük, majd újra kinyújtjuk. Megkenjük a fűszeres olajjal, derelyemetszővel 1 cm-es csíkokra vágjuk, és az egyik tepsire sorakoztatjuk. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával is. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben  (vagy kissé forróbb sütőben, alsó-felső fokozaton) kb. 10 percig sütjük. Kihűtve fogyasztjuk.

Tipp: nem muszáj a rudakat egyesével pakolni a tepsire, 6–8 db-ot egyben, lapátkanállal rá lehet tenni, és sütés után óvatosan széttördelni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin