Előételnek (ebben az esetben akár többfelé, kisebb formákba is oszthatjuk) vagy vacsorára, friss, teljes kiőrlésű vagy diétás péksüteménnyel kínálhatjuk.
Hozzávalók 2 személyre, 2 kisebb sütőtálhoz
10 fürjtojás
15 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
15 dkg zöldborsó
10 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál vaj
só
őrölt bors
fokhagymagranulátum
morzsolt csili
20 dkg tejföl
5 dkg reszelt sajt
A sárgarépát zöldségspirálozóval vékonyra csíkozzuk vagy hosszában félbevágva hajszálvékonyra reszeljük.
A zöldborsót a vaj felén néhány perc alatt roppanósra dinszteljük, sózzuk, borsozzuk és késhegynyi fokhagymával ízesítjük. Tálba borítjuk. A maradék vajon ugyanezt megismételjük a répával is.
A kolbászt késes aprítóban ledaráljuk, és 2–3 perc alatt átsütjük. A keletkező zsírjából 2 evőkanálnyit kiveszünk, és a sütőtálak alját kikenjük vele. Hozzátesszük a zöldségeket. A tejfölt elhabarjuk 4 tojással, a csilivel, és alaposan elkeverjük a zöldséges-kolbászos eleggyel. A sütőtálakba osztjuk, és mindegyikbe – előzőleg kis fészkeket kialakítva – 3-3 tojást ütünk. A reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 10–15 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése