Az egyik kedvenc desszertem mostanában, délután-este összerakva másnapra ilyen jól néz ki, és rettentően finom is. Az már csak hab a tortán, hogy diétás és szénhidrátszegény. Szafis hozzávalókból készült.
Gyakorlatilag bármilyen, kb. 20 x 12 cm-es, nem túl vastag piskótából kivitelezhető a recept.
Hozzávalók 4 személyre
a piskótához, kb. 12 x 20 cm-es tepsihez
10 dkg Szafi Reform paleo süteményliszt
3 M-es tojás
1,8 dkg Szafi Reform folyékony kókuszolaj
40 ml víz
a málnaszószhoz:
20 dkg málna
1,5 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
a krémhez:
13 dkg kész, kicsöpögtetett laktózmentes tejföl
1 dkg Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
1 dl Cocomas kókuszkrém
1 csipet só
a tetejére:
málna
mentalevél (elhagyható)
25 dkg tejfölt sűrű szövésű anyaggal kibélelt szűrőbe rakunk, és 20-24 óra alatt a savót kicsöpögtetjük belőle.
A süteményliszthez keverjük a kókuszolajat és a vizet, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a 3/4-ét a lisztes elegyhez adjuk, majd robotgéppel az egészet alaposan eldolgozzuk. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a maradék tojásfehérjét. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A málnát tálba szórjuk az édesítővel, turmixoljuk, majd – ha szeretnénk – szitán átpasszírozzuk. A kimért, sűrű tejfölt az édesítővel, a sóval és a kókuszkrémmel magas falú tálban, gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.
A piskótát felkockázzuk. Tál aljára kevés málnaszószt kenünk, rászórunk egy adag piskótát, meglocsoljuk málnaszósszal, majd a tejfölös krémmel – ezt a rétegezést szükség szerint ismételjük.
A kész desszertet hűtőben pihentetjük néhány órát, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor málnaszemekkel, mentával díszíthetjük.
Tipp: a kicsöpögtetett tejfölt mascarponéra cserélhetjük. Ha mélyhűtött málnát használunk, felhasználás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése