2018. november 29.

Indiai zöldségcurry

Nah, akkor még egy indiai étel, ami ugyancsak akár főétel, akár köret is lehet. Magában is isteni finom, zöldségimádóknak maga a mennyország :)



Hozzávalók 2-3 személyre
20 dkg sárgarépa, kb. 5 cm-es csíkokra vágva
30 dkg karfiolrózsa, nagyobb falatnyira darabolva
10 dkg fagyasztott zöldborsó
1,5 cm friss gyömbér
2 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál őrölt római kömény
2 nagy gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma, aprítva
1-2 teáskanál zöld jalapeno csilipaprika
3 evőkanál sűrű paradicsomlé vagy 1 teáskanálnyi sűrített paradicsom
2 evőkanál olaj

a tálaláshoz: 
friss petrezselyemzöld

A felforrósított olajon a vöröshagymát és a reszelt gyömbért 2-3 percig pirítjuk. Hozzátesszük a koriandert, a római köményt, a fokhagymát és a csilit. Néhány keverés után belerakjuk a sárgarépát, 1/2 dl vizet öntünk alá, és lefedve 10 percet pároljuk. Ezután kerül bele a karfiol, a zöldborsó és a paradicsom. Az ételt sózzuk, és a fedőt rátéve addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. 
Köretként vagy főételként, finomra aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin