2018. november 9.

Csirkehúsos zöldbableves

Raguleves jellegű, hagyományos leves, zabliszttel sűrítve. Ha konzervbabot használunk, közvetlenül a habarás előtt tegyük bele. Ebben az esetben érdemes a levest állni hagyni fogyasztás előtt – vagy előző nap elkészíteni.





Hozzávalók 4 személyre
40 dkg csirkeaprólék (szárny, farhát stb.)
50 dkg zöldbab
1 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb szál zellerzöld
1-1,2 l húsalaplé
2 dl tejföl
1 csapott evőkanál (tyúk)zsír
1 evőkanál zabliszt

őrölt bors

A zöldbabot megpucoljuk, 2 cm-esre daraboljuk. 1 evőkanál zsíron üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük a darabokra vágott csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Beledobjuk a karikára vágott zöldségeket, néhány percig kevergetjük, majd sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Kevés vizet hozzáöntve, lefedve 10 percig pároljuk. Felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Hozzáadjuk a zellerzöldet, a zöldbabot, és gyöngyözve főzzük addig, amíg minden meg nem puhul benne. A lisztet.és a tejfölt elhabarjuk, majd hőkiegyenlítéses módszerrel a leveshez adjuk. Amikor a leves újra felforrt, még néhány percet rotyogtatjuk. Ha szükséges, utánízesítjük. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin