2018. november 17.

Szalonnás-gombás orsótészta


Régebbi Kifőztük magazinból :)



Hozzávalók 2 személyre
1/2 csomag szénhidrátcsökkentett orsótészta (12,5 dkg)
10 dkg füstölt, húsos szalonna
35 dkg csiperkegomba
1 fehér hagyma
1 nagyobb paradicsom
2 dl tejszín

őrölt bors
1 teáskanál bazsalikom
csilipaprika (elhagyható)
a tetejére:
reszelt parmezán
friss bazsalikom vagy petrezselyemzöld

A tésztát a csomagoláson lévő utasítás alapján megfőzzük, leszűrjük; a főzővízből 1 bögrényit félreteszünk. Közben nagyobb serpenyőben kisütjük a felkockázott szalonnát, majd üvegesre dinszteljük rajta a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a félbevágott, felszeletelt gombát. Kis csipet sóval, frissen őrölt borssal, csilipaprikával megszórjuk, és beletesszük a kis kockákra darabolt paradicsomot. Rövid ideig együtt pirítjuk az egészet, majd felöntjük a tejszínnel,
utánízesítjük borssal, bazsalikommal, és lefedjük. Kb. 10 perc alatt kis lángon készre pároljuk. Beleforgatjuk a tésztát, és ha szükséges, a félretett főzővízzel hígítjuk.
Tálaláskor parmezánt, valamint frissen aprított zöldfűszert kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin