2018. november 29.

Húsos-gombás tészta

Finom, aránylag gyors tésztaétel, paleósok is fogyaszthatják. Természetesen hagyományos alapanyagokból is elkészíthető.


Hozzávalók 4 személyre
25 dkg paleo tészta
35 dkg darált hús
30 dkg szeletelt gomba
1 vöröshagyma aprítva
1 sárgarépa aprítva
3 dl házi paradicsomlé
1 csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet őrölt kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál nyírfacukor (elhagyható)

őrölt bors
olívaolaj
a tetejére:
parmezánforgácsok (elhagyható)

Kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük a vöröshagymát. Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Beleszórjuk a sárgarépát és a gombát, és még néhány percig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel, fokhagymával és pirospaprikával ízesítjük, ezután felöntjük a paradicsomlével. Kis lángon 20-30 percig pároljuk a ragut. Ekkor belerakjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot, a cukrot és a felaprított petrezselyem 2/3 részét, majd még kb. 10 percet rotyogtatjuk, amíg a hús egészen puha nem lesz. 
Közben megfőzzük és leszűrjük a tésztát, majd a húsos-zöldséges keverékbe forgatjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a maradék petrezselyemmel és parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin