2018. november 18.

Cseresznyével rakott túrós kalács

Valamikor a nyár elején megjelent Kifőztükben volt ez a receptem, cseresznyeérés idején... Cseresznye most persze nincs, de valamilyen mélyhűtött, kiengedett gyümölccsel pótolható. 



Hozzávalók 4-6 személyre, kb. 30 x 18 cm-es ovális tálhoz
30 dkg magozott cseresznye
25 dkg túró
15 dkg nyírfacukor
5 dkg puha vaj
1 teáskanál (házi) vaníliakivonat
2 tojás
1 csipet só
1/2 citrom
20 dkg szikkadt kalács (nyírfacukorral készült vagy diabetikus)
2 dl kókusztej
a kenéshez:
2 dkg vaj
a tetejére:
2 dkg vaj

A kalácsot kisebb kockákra vágjuk, és a felforrósított kókusztejjel leöntjük. A túrót – ha szükséges – áttörjük, a nyírfacukorral, a vaníliával, a vajjal, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, valamint a tojások sárgájával alaposan kikeverjük. Az áztatott kaláccsal összedolgozzuk, végül a sóval kemény habbá vert tojásfehérjével összeforgatjuk.
A tűzálló tálat kikenjük a vajjal, és a massza felét belesimítjuk. A cseresznye nagyobbik részét rászórjuk, és a maradék masszával betakarjuk. A megmaradt gyümölcsöt kissé belenyomkodjuk, a vajat a tetejére morzsoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt megpirítjuk. Langyosan tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin