2018. november 28.

Élesztős, kacsazsíros kifli


A novemberi Kifőztük magazinban jelent meg ez a recept, Tögyi Julika zseniális kiflijeinek kissé átalakított változata. Szafis hozzávalókból készült, és nagyon-nagyon finom lett.



Hozzávalók 6 nagyobb kiflihez
125 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
125 g Szafi Free ropogós kérgű hajdinás kenyér lisztkeverék
1 késhegynyi Szafi Reform fokhagymapor
6 g só
4 g porélesztő
40 g almaecet
310 g kézmeleg víz
továbbá:
kevés Szafi Reform bambuszrostliszt
kacsazsír 
nagy szemű só (elmaradhat)
egész köménymag (elmaradhat)

A száraz hozzávalókat elvegyítjük. A vizet és az ecetet dagasztótálba mérjük, hozzáadjuk a száraz elegyet, és robotgéppel 2 x 8–10 percet dagasztjuk, közben 10 percig pihentetjük a tésztát.
Bambuszrostlisztes felületen 40 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, vékonyan lekenjük kacsazsírral, és 6 cikkre vágjuk. A szélesebbik végüktől kezdve mindet feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Letakarjuk, 20 percig kelesztjük. Olvasztott kacsazsírral lekenjük, sóval és köménymaggal meghintjük. 180 fokos sütőben, alsó-felső fokozaton 50-60 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

Tipp: akinek van kenyérsütőgépe, a tésztát 2 x 20 perc alatt abban is megdagaszthatja. A maradék kifli héja újra ropogós lesz kenyérpirító tetején enyhén megmelegítve.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin