2018. november 27.

Fetás póréhagymaleves zöldborsóval

Nem igazán látványos, de finom leves, és ilyenkor, télen is elkészíthető, a zöldborsó fagyasztottan is nagyon rendben van. 



Hozzávalók 4 személyre
25 dkg tisztított póréhagyma (a zöld részéből is kerülhet bele)
5 dkg feta sajt
2 dkg vaj
1 dl tejszín
6 dl húsalaplé

őrölt bors
a levesbetéthez:
1 teáskanál vaj
6-8 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
1 darabka piros színű (csípős) paprika  – igazándiból csak a színe kedvéért :)

A hagymát félbe-, majd vékony szeletekre vágjuk. A felforrósított vajon néhány percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1 dl alaplével felöntve, fedő alatt megpuhítjuk. 
Közben a borsót kisebb lábosban, a vajon megdinszteljük. Amikor kész, hozzákeverjük a kis darabokra szelt paprikát, és tálalásig félretesszük. 
A hagymát botmixerrel nagyjából pürésítjük, hozzádolgozzuk a fetát és a tejszínt, felengedjük az alaplével, és felforraljuk. A paprikás zöldborsóval tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin