2018. november 29.

Rántott zabtöretgolyó

A novemberi Kifőztük magazinban jelent meg ez a recept. Ezeréve még rizs volt az alapanyag egy ehhez hasonló ételhez, most eszembe jutott, hogy Szafi zabkörete biztosan jó lesz hozzá; és bejött :) És így most azt is meg tudtam mutatni, hogy panírozok mostanában. A húsokhoz és a zöldségekhez is teljesen megfelel, és így jóval kevesebb szénhidrátot viszünk be.



 Hozzávalók 2 személyre
10 dkg Szafi Free fűszeres gluténmentes zabköret
1,5 dl víz
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
kevés aprított csilipaprika (elhagyható)
továbbá:
3 dkg kemény laktózmentes sajt
a panírozáshoz:
Szafi Reform arany lenmagliszt
1 tojás
Szafi Reform útifűmaghéj
cassava gari
a sütéshez:
Szafi Reform kókuszolaj



A zabtöretet lábosba mérjük, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, csilivel ízesítjük, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Amikor elkezd bugyogni a víz (5-7 perc), megkeverjük, kissé mérsékeljük alatta a hőt, és időnként átforgatva addig hagyjuk párolódni a zabot, amíg szósz állagú nem lesz. Ekkor ismét megkeverjük, és a tűzről levéve, lefedve hagyjuk kihűlni; közben a gabona felszívja a maradék folyadékot.
A kihűlt zabot összekeverjük a pici darabokra vágott sajttal. Kisebb golyókat formázunk a masszából. Lenmaglisztbe, felvert tojásba, majd útifűmaghéj és cassava gari fele-fele arányú elegyébe forgatjuk, azután bő, forró kókuszolajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin