2018. november 25.

Paleo diós-almás kosárka muffinformában sütve


Húúúú, ez isteni finom....próbáljátok ki, és meglátjátok :) Szafis hozzávalókból készült.



Hozzávalók 10-12 db-hoz
a tésztához:
6 dkg Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverék 
2 dkg Szafi Reform szénhidrátcsökkentő rostkeverék
2,5 dkg Szafi Reform kristályos eritrit
1 csipet só
3 dkg Szafi Reform folyékony kókuszolaj
2,5 dkg langyos kókuszkrém
1 db M-es tojás (55 g)
1 dkg almaecet
a nyújtáshoz:
Szafi Reform bambuszrostliszt vagy kenyér- és péksütemény lisztkeverék
a töltelékhez:
1 L-es tojásnak a fehérjéje
2 dkg Szafi Reform eritritpor
8 dkg darált dió
1 kisebb alma reszelve (tisztítva 5-6 dkg)
1 csipet só
1 csipet Szafi Reform őrölt Bourbon vanília
10-12 kávéskanálnyi Szafi Reform savanykás lekvár
a kenéshez:
(kókusz)zsír

Külön edénybe mérjük és keverjük össze a tésztához való folyékony és száraz hozzávalókat. Egybeöntjük, összegyúrjuk,  majd állni hagyjuk. 
A töltelékhez a dióhoz keverjük az almát – ha túl sok leve lenne, előtte kicsavarjuk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk az édesítőt. Beletesszük a vaníliát, végül spatulával beleforgatjuk az almás diót.
A tésztát 2 felé osztjuk (így könnyebb lesz egészen vékonyra nyújtani). Külön-külön, lisztes felületen kb. 1,5 mm vékonyra nyújtjuk, 8 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk; a maradék tésztát újragyúrjuk, -szaggatjuk. (Ha a tészta töredezne, vizes kézzel gyúrjuk össze.) Mindet a kizsírozott muffinforma egy-egy mélyedésébe igazítjuk. A kosárkákba adagoljuk a lekvárt, majd befedjük a diós habbal. 170 fokos, légkeveréses sütőben vagy 190 fokon, alsó-felső fokozaton kb. 20 percet sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin