2018. november 11.

Kakukkfüves-csilis párolt káposzta

Ha csak káposzta van otthon, abból is lehet szuperfinom és szuperegészséges köretet rittyenteni. Ha a szeletelés kész, onnantól kezdve már gyerekjáték az egész.
A recept eredetileg a júliusi Kifőztük magazinban jelent meg.



Hozzávalók 4 személyre
1 fejes káposzta (kb. 1 kg)
5 dkg füstölt, húsos szalonna
1 evőkanál olívaolaj
8 szál kakukkfű
1 csilipaprika

frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
kakukkfűlevelek

A káposztát előbb ketté-, majd cikkekre vágjuk, és kézi reszelővel vagy robotgéppel a zöldséget felszeleteljük.
A felhevített olívaolajon aranybarnára sütjük a csíkokra vágott szalonnát. A pörcöt kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékra tesszük a káposztát. Borssal megszórva átforgatjuk, majd sózzuk, és időnként kevés vizet aláöntve, lefedve párolni kezdjük. Amikor félig megpuhult, a kakukkfű lecsipkedett leveleivel és aprított csilipaprikával ízesítjük. Készre dinszteljük.
Tálalás előtt megszórjuk a félretett szalonnával, és kakukkfűvel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin