2018. november 7.

Tojáspörkölt zabgaluskával

Az októberi Kifőztük magazinban jelent meg, Szafis alapanyagokból készült. Nagyon fincsi, és a zabgaluska nagy szerelem lett! Azóta csak ezt a fajtát esszük, nem árt, ha kicsit több vagy kevesebb kerül bele valamiből, sosem esik szét, és nem lehet túlfőzni sem. És talán finomabb is, mint a fehérlisztes – aki nem hiszi, járjon utána 😉

(Az étel a zabliszt kivételével paleós hozzávalókat tartalmaz, de időnként megengedhető, kompromisszumos alapanyag.)



Hozzávalók 2 személyre
a tojáspörkölthöz:
5–6 keményre főtt tojás
1 nagyobb vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 kisebb paradicsom
1 evőkanál őrölt pirospaprika

frissen őrölt bors
1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj
3 evőkanál házi totukrém (nem diétázóknak helyette tejföl)
a galuskához:
5 dkg Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt
2 dkg Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
4,5 dkg víz
2 M-es tojás
1/2 kávéskanál só
kevés frissen őrölt bors
1 késhegynyi Szafi Reform paleo fokhagyma-granulátum
továbbá:
1 csapott kávéskanál Szafi Reform kókuszolaj vagy kacsazsír
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
savanyúság vagy saláta

A felszeletelt tojást tányérra sorakoztatjuk egymás mellé/fölé, soronként sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. A kókuszolajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a kis darabokra vágott paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön puhára, krémesre dinszteljük. A pirospaprikával és a totukrémmel eldolgozzuk, ha szükséges, utánafűszerezzük. Óvatosan beleforgatjuk a tojást, és az egészet összemelegítjük.
Közben a galuska hozzávalóit alaposan elkeverjük. Nagyobb edényben 2 l vizet forralunk, enyhén sózzuk. Galuskaszaggatóval vagy kanállal beleszaggatjuk a tésztát, és amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, még 1 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, az olvasztott zsiradékra szedjük, összeforgatjuk.
A pörköltet a zabgaluskával tálaljuk, petrezselyemmel megszórjuk. Savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

3 megjegyzés:

Anikó írta...

Na egy ilyen tojáspörire már olyan régóta fenekedek, muszáj lesz elkészítenem, még soha nem tettem, de biztos nagyon finom :-)

Kata írta...

Anikó mi nagyon szeretjük, eha végképp nincs ötletem a főzésre, akkor a legegyszerűbb választás, tojás mindig van itthon :) Biztosan ízleni fog neked is 🙂

Anikó írta...

Ez így van, ahogy mondod :-) Jól vagytok úgy amúgy ???? Remélem igen, minden jót nektek :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin