2018. december 8.

Tepsis gesztenyés fasírt



Hozzávalók 25 x 18 cm-es tepsihez
45 dkg darált sertéshús
15 dkg előfőzött, hámozott gesztenye (Maroni termék)
1 közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 szikkadt zsemle
1 nagyobb tojás
2-3 kávéskanál só
őrölt bors
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1-1 evőkanálnyi aprított snidling és petrezselyemzöld
zsír
továbbá:
kevés zabkorpa
2 evőkanál reszelt parmezán

A darabokra tépett zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A kiolvasztott gesztenyét négyfelé vágjuk, és késes aprítóban ledaráljuk. 1 evőkanálnyi felforrósított zsíron üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát. Mielőtt levennénk a tűzről, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, és az egészet hűlni hagyjuk. Mindent a húshoz keverünk, a masszát a fűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a tojást. Zsírral kikent, zabkorpával megszórt tepsibe simítjuk, a tetejét kevés olvasztott zsírral megkenjük, majd 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. Mielőtt elkészülne, a tetejére szórjuk a sajtot, és még néhány percre visszatoljuk, hagyjuk ráolvadni. Hidegen, kisebb kockákra vágva, partifalatként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin